De vizitat

Resedinta de vara a lui SAMUEL VON BRUKENTAL din Avrig (10km)

Casa memoriala Gheorghe Lazar – Avrig (10 km)

Biserca fortificata din Avrig

Cimitirul eroilor din primul razboi mondial unde sunt inmormantati peste 500 de soldati

Soseaua Transfagarasan

Partii de ski la Dragus (30 km) si Paltinis (57 km)

Sibiu(capitala culturala europeana in 2007)

Varful Negoiu (2535 m).

Cascada Serbota

Cariera de marmura

Abatia Cisterciana de la Carta (10 km)

Castelul de Lut Valea Zanelor (4 km)

Manastirea Sambata de Sus (40 km)

Palatul Brukenthal (Avrig)

Palatul baroc este clădirea dominantă a reședinței de vară. Este situat pe o terasă de 12 metri deasupra Văii Oltului, în punctul cel mai ridicat al orașului Avrig. Ansamblul cuprinde o clădire principală cu trei aripi, de care sunt alipite două clădiri anexă fără etaj. Planul în formă de U este orientat, așa cum se obișnuia în Transilvania, nu înspre stradă, ci înspre parc.

Palatul Bruckental

Casa memoriala Gheorghe Lazar (Avrig)

Gheorghe Lazăr (n. 5 iunie 1779, Avrig – d. 17 septembrie 1823, Avrig) a fost un pedagog, teolog, traducător și inginer român, considerat fondatorul învățământului în limba română din Țara Românească (în 1818 a înființat în București prima școală cu predare în limba română, Școala de la Sfântul Sava).

Biserca fortificata - Avrig

În secolul XIII, coloniştii saşi ajunşi în zona Avrigului au construit pe locul actualei biserici evanghelice o bazilică romanică de dimensiuni mult mai mici. Prin secolul XV, în urma întregului proces de reconstrucţie şi fortificare a bisericilor din Transilvania, biserica de la Avrig a fost şi ea întărită cu ziduri de fortificaţie. Datorită modificărilor aduse, biserica a păstrat diverse elemente în stiluri arhitecturale diferite: portal romanic, sculpturi gotice, elemente de interior baroc.

În anul 1770, baronul Samuel von Brukenthal, ce tocmai îşi construia în vecinătatea bisericii noua reşedinţă de vară, a donat acesteia un ceas ce funcţionează şi azi.

transfagarasan

Soseaua Transfagarasan

Transfagarasan este drumul printre muntii Fagarasului, ce incepe din localitatea Bascov, judetul Arges si se termina in apropierea localitatii Cartisoara, judetul Sibiu.

Cu o lungime de aproximativ 152 Km, parte a DN 7 C, drumul face legatura intre cele doua provincii istorice Muntenia si Transilvania.

In memoria celor care au participat la constructia rutei s-au construit doua monumente Poarta Genistilor (coata 1200) si Poarta Întâlniri (cota 1600).

Sibiu

Sibiu (în germană Hermannstadt, în maghiară Nagyszeben, în latină Cibinium) este municipiul de reședință al județului cu același nume, Transilvania, România, format din localitățile componente Păltiniș și Sibiu (reședința). Sibiul este un important centru cultural și economic din sudul Transilvaniei.

Stațiunea de iarnă Păltiniș se află la 32 km distanță de centrul municipiului, iar lacul glaciar Bâlea se află la aproximativ 75 km distanță de oraș.

În anul 2007 a fost Capitala Culturală Europeană, împreună cu orașul Luxemburg.

Sibiu

Negoiu - Muntii Fagaras

Cu o altitudine de 2.535 metri, Negoiu este al doilea ca înălțime în România, fiind devansat doar de Vârful Moldoveanu, altitudine 2.544 de metri. Până în perioada interbelică era considerat cel mai înalt vârf din Carpați, exceptând Masivul Tatra.

Pentru a urca pe Vf. Negoiu puteti alege traseul Porumbacu de Sus – Cabana Negoiu – Saua Cleopatra – Vf. Negoiu. Este cel mai usor si mai rapid, putand beneficia de un popas la Cabana Negoiu.

 

Abatia Cisterciana Carta

Manastirea Carta a fost in Evul Mediu un asezamant monahal cistercian din Țara Fagarasului, filie a Abatiei Igris. Manastirea de la Carta a fost infiintata in anul 1202 de regele Emeric. Ansamblul manastirii se afla in stare de ruina in prezent, doar o capela fiind folosita acum de comunitatea evanghelica saseasca.

Abatia Cisterciana de la Carta
Cascada Serbota

Cascada Serbota

Cascada Serbota este considerataă una dintre cele mai frumoase din Romania. Are circa 80 m inaltime, 10 m latime si se afla la altitudinea de 1410 m. Ca puncte de reper in dreapta sa (spre vest) se afla Saua Puha si Saua Scarii, iar in partea stanga (spre est) Varful Serbota ce duce catre Varful Negoiu (2.535 m)

Traseele prin care se poate ajunge la cascada sunt: Porumbacu de Sus – Varful Negoiu sau Barajul Vidraru – Varful Negoiu. Accesul se poate realiza cu autovehicule echipate corespunzator pe drumurile forestiere indicate de marcaje, iar apoi se merge pe jos în functie de ruta aleasa.

Manastirea Sambata de Sus

Manastirea Sambata, cunoscuta si sub denumirea Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, este un asezământ monahal de călugări. Manastirea a fost daramata cu tunul de generalul habsburgic Preiss in 1785, in timpul razmeritelor religioase din Ardeal. Mitropolitul Nicolae Balan a inceput restaurarea bisericii in anul 1926, iar sfintirea a fost facuta in 1946, in timpul lui Mihai I, al carui portret il putem vedea pictat in interiorul bisericii.

Mănăstirea Sâmbătă de Sus

Castelul de Lut Valea Zanelor

Castelul de Lut Valea Zanelor este o constructie de basm localizata in Porumbacu de Sus, Sibiu. Aceasta a luat nastere in anul 2014 de la dorinta de a crea un loc linistit si ferit de agitatia orasului si de la ideea de ”Casa Naturala de Poveste”.

La Castelul de Lut oaspetii se pot relaxa în diferite moduri, insa cea mai intalnita activitate este picnicul la iarba verde intr-un cadru unic, de vis.